Sinds 1966 dé verf- en behang speciaalzaak in Tilburg!

Foto breed

 

Gordijnen op maat gemaakt voor jou

Een mooi gordijn draagt bij aan een goede sfeer in de ruimte waarin het hangt. Daarnaast zijn gordijnen functioneel. Gordijnen filteren het licht, dragen bij aan een goede akoestiek en kunnen voor privacy zorgen.

Holland Haag heeft een ruime collectie mooie en functionele gordijnen.

 

 

In de plooi! Kies de mooiste gordijnplooi.

Als je kiest voor gordijnen kies je voor comfort en stijl! Gordijnen maken je interieur helemaal compleet. Ze creëren warmte, gezelligheid en zorgen ook nog eens voor een aangename akoestiek. Als je de kleur en de stof gekozen hebt, komt de vraag, voor welke confectiemethode kies je. Wordt het een enkele plooi of een dubbele plooi of iets anders? De confectiemethode oftewel de plooi bepaalt voornamelijk hoe het gordijn eruit komt te zien. Hieronder staan een aantal tips waar je op kunt letten bij het bepalen van de confectiemethode. 

Plooien Enkele plooi Enkele plooi 400x400

 

 

Enkele plooi 

Een enkele plooi is een eenvoudig en mooie strakke plooi. De enkele plooi kan prima toegepast worden bij wat zwaardere overgordijnstoffen of gevoerde gordijnen en is ook geschikt voor inbetweens of transparante stoffen. Een enkele plooi is een voordeligere keuze dan bijvoorbeeld een dubbele plooi doordat er minder stof gebruikt wordt. De plooien zijn niet al te diep en bij een gedessineerd gordijn blijft de print mooi zichtbaar. Deze plooi is zeer geschikt om op plekken waar maar weinig ruimte is, toch een mooi gordijn te hebben hangen.

 

 

 

 

Plooien Dubbele plooi Dubbele plooi 400x400

 

 Vlinderplooi (dubbele plooi)

Vervolgens is een vlinderplooi, ofwel een dubbele plooi is de meest toegepaste plooi. Een gordijn met een vlinderplooi heeft een rijke en volle uitstraling. Voor een gordijn met deze plooi wordt meer stof gebruikt dan voor een gordijn met een enkele plooi. De vlinder plooi wordt veel gebruikt voor transparante en semi-transparante gordijnen maar kan ook prima toegepast worden bij soepel vallende overgordijnstoffen. De dubbele plooi zorgt voor een mooie valling in de stof. Bij het openen van het gordijn blijft er een groter pakket hangen dan bij een enkele plooi.

Openingstijden

 

Ma 09.00 - 17.00
Di 09.00 - 13.00
Wo 09.00 - 17.00
Do 09.00 - 17.00
Vr 09.00 - 17.00
Za 09.00 - 17.00
Zo gesloten


Wij hebben geen koopavond !

 

Contact

Mink Verf en Behang

Korenbloemstraat 125

5025 PP Tilburg

info@mink-vb.nl

Tel: 013 - 468 35 28